Test Automation

geautomatiseerd testen stimuleert agile ontwikkelen

Acceptatie tests automatiseren

Acceptatie testen is het uitvoeren van een reeks high-level tests op een applicatie, met als doel te onderzoeken of deze werkt volgens vooraf opgestelde definities. Ook worden acceptatie tests gebruikt om te testen of wijzigingen in de applicatie geen onbedoelde schade aanbrengen aan de (reeds bestaande) functionaliteit. Door dit proces te automatiseren kan sneller gedeployd worden. Test Automation past in de Agile mindset van Maxdoro. 

Van oudsher is testen een handmatig proces. Testers liepen alle testscenario's met de hand door, wat tijdrovend, duur en een niet motiverende taak voor veel teams was. Maxdoro heeft de ervaring dit proces te automatiseren met behulp van Calabash. Het Calabash framework maakt het mogelijk om iOS en Android applicaties te testen met behulp van Cucumber Automated UI Acceptance Tests. De combinatie met de Test Cloud van Xamarin zorgt ervoor dat er tot wel duizend verschillende mobiele apparaten getest worden. Dit leidt direct en indirect tot een perfecte mobiele integratie en blijvende verbetering van de applicaties in kwestie.

Test Driven Development

Hoe komt een goede test tot stand? Goed testen vereist goed overleg. Ontwikkelaars en experts uit een specifiek vakgebied bespreken samen grondig en doordacht hoe een applicatie zou moeten werken. Dit overleg geeft inzicht en stelt de ontwikkelaar in staat het gedrag van software in een simpel tekstbestand te omschrijven. Vervolgens schrijft de ontwikkelaar de code op zo’n manier, dat deze door de besproken test komt. Deze stijl van de software ontwikkeling staat bekend als Test Driven Development (TDD).

Meer weten?

Wilt u meer werken? Maak een vrijblijvende afspraak met ons via +31 33 4627707 of info@maxdoro.nl of het onderstaande contactformulier. We denken graag met u mee voor de best passende oplossing.

Heeft u een vraag of opmerking?

Neem gerust contact met ons op! Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur.

  • Vergeet uw naam niet
  • E-mailadres is verplicht
  • Waarmee kunnen we u helpen?