Agile & DevOps

De mobile experts van Maxdoro werken met een Agile mindset en die van DevOps aanpakken weten. Door de developers en de business in één en hetzelfde team te plaatsen wordt het doel van een project een gemeenschappelijk doel. Het DevOps team werkt nauw samen om het doel te behalen, maar elk teamlid heeft daarbij zijn of haar eigen specialiteit. 

Agile

Agile betekent lenig en behendig. Dit zegt alles over de manier waarop een project, zowel intern als extern, wordt aangepakt. Alle projecten, van groot tot klein, worden door ons Agile team opgeknipt in korte, overzichtelijke miniprojecten (iteraties) van een tot maximaal twee weken. De iteraties houden altijd en allemaal verband met het hoofddoel. Dit maakt het voor het projectteam mogelijk zich snel aan te passen aan wijzigingen (changes) of veranderende inzichten. Veranderingen worden dus omarmd in plaats van vermeden.

Onze Agile Teams worden als een Team as a Service ingezet bij bedrijven. Ze werken met Jira Software, wat ook de opdrachtgever overzicht en inzicht geeft in de voortgang van (deel)projecten. Per bedrijf en project wordt er gekeken welke Agile methode het beste past; Scrum, Kanban, een mix daarvan of een ander vorm die past bij een organisatie.

DevOps

De daadwerkelijke kracht van DevOps ontstaat vanuit de psychologische effecten van het realiseren van een team dat zowel de mogelijkheden, de bevlogenheid, als de bevoegdheden heeft om u, de klant, integraal van dienst te zijn. Het belangrijkste ingrediënt is het hebben van een gemeenschappelijk doel. Dit doel is te behalen door gemotiveerde mensen in het team met complementaire vaardigheden, die elkaar verantwoordelijk houden voor het realiseren van dit gestelde objectief. Kortom het DevOps team heeft alle kennis én de ambities die nodig zijn in eigen gelederen. Hiermee ontstaat een kans om te werken naar een ‘high-performing’-team dat veel waarde toevoegt aan het bedrijfsproces, het product of dienst. Het team geeft u deze commitment en energie. Om dit potentieel te verwerven moet u bereid zijn om door de huidige organisatievormen heen te kijken en het team zo in te richten om waarde te leveren, met de daarbij behorende tooling, mentaliteit, gedrag, processen en prestaties.

 

Een ander groot voordeel van DevOps is inzicht in de kosten. Doordat alle kosten gerelateerd zijn aan het team, is het veel eenvoudiger om de ‘cost of ownership’ voor het proces, het product of de dienst te achterhalen. Door de juiste complimenterende vaardigheden bij elkaar te zoeken, creëren we gezamenlijk het ideale team. Het team werkt nauw samen om het doel te behalen, maar elk teamlid heeft daarbij zijn of haar eigen specialiteit (Marketing, Business, Ontwikkeling, Testen en Kwaliteit bijvoorbeeld). De teamleden kunnen elkaar advies en hulp bieden waardoor het gehele team hier uiteindelijk veel voordeel uit gaat halen.

Meer weten?

Meer weten over een DevOps team voor u? Maak een vrijblijvende afspraak met ons via +31 33 4627707 of info@maxdoro.nl of het onderstaande contactformulier. We denken graag met u mee voor de best passende oplossing.

Heeft u een vraag of opmerking?

Neem gerust contact met ons op! Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur.

  • Vergeet uw naam niet
  • E-mailadres is verplicht
  • Waarmee kunnen we u helpen?