Stephan - iOS & Android Developer

Werken bij Maxdoro

Stephan werkt als iOS en Android Developer bij Maxdoro. Hij kwam binnen als stagiair, maar heeft zichzelf via zowel interne als externe opdrachten kunnen ontwikkelen in app development.

Hoe ben je bij maxdoro begonnen?

"Ik ben begonnen bij Maxdoro als stagiair in September 2016, na een stage van een half jaar ben ik als iOS developer op interne projecten aan de slag gegaan."

Hoe heb jij je start bij Maxdoro ervaren?

"Positief, ik mocht al snel meewerken aan de ontwikkeling van de mobiele versies van onze eigen producten. Voor mij was het nieuw om in teamverband deze apps te ontwikkelen. In het begin werkte we op een Kanban wijze en later zijn we overgestapt naar een scrum werkwijze waar ik veel van geleerd heb."

En toen je eerste opdracht?

"Inderdaad, ondanks dat ik het leuk en leerzaam vond om aan de apps van Maxdoro te werken wilde ik ook graag elders ervaring opdoen. Maxdoro heeft me heel goed begeleid in dit traject, het was fijn dat Maxdoro een opdracht voor mij had die voldeed aan mijn voorkeuren om mezelf verder te ontwikkelen. Ik ben als iOS developer gestart bij een grote verzekeraar, t.o.v. onze eigen apps een andere wereld. Heel gaaf om te werken aan een grote app met veel gebruikers. Alle diensten van het bedrijf worden in de app aangeboden, ik hield me met name bezig met de ontwikkeling van features en heb o.a. Swift geïntroduceerd wat heel mooi was om deel van uit te maken. Daarnaast heb ik de transitie van teamindeling en ontwikkelwijze meegemaakt wat zeer leerzaam was." 

Kreeg je binnen die opdracht nog mogelijkheden om je kennis te verbreden?

"Jazeker, mijn ambitie was om naast iOS ook ervaring op te doen als Android developer. Na 1,5 jaar kreeg ik deze mogelijkheid en heb ik een jaar als Android developer gewerkt. Ik kende het team al, wat het voor mij makkelijker maakte om de materie eigen te maken." 

Wat is je het meest opgevallen en bijgebleven?

"Dat ik de kans heb gekregen om mijzelf verder te ontwikkelen en mijn kennis te verbreden. Verder heb ik stappen gemaakt om features in een korte tijd te kunnen opleveren en vond ik het heel gaaf dat ik echt impact heb gehad als ontwikkelaar, dit zijn voor mij de grote pluspunten van mijn opdrachten tot zover."

En nu?

"In maart ben ik begonnen aan een nieuwe opdracht bij een grote bank als iOS developer. Na het laatste jaar als Android developer te hebben gewerkt voelt het ook weer goed om met iOS aan de slag te gaan. Ondanks dat de technologie geen geheimen voor mij kent is het heel mooi om te zien dat de ontwikkelwijze hier weer compleet anders. Nu werk ik in een zelfsturend team en ben je als team verantwoordelijk voor hetgeen je uiteindelijk oplevert. Grote verandering voor mij is dat de app hybrid is en de teams zijn hier ook op ingedeeld, bij mijn vorige opdracht was alles native."

Tot slot

"Maxdoro heeft een kickstart aan mijn loopbaan gegeven. Ik heb mezelf in korte tijd kunnen ontwikkelen, wat voor mij een grote meerwaarde is. Ik heb de kans gekregen om bij aansprekende klanten met de nieuwste technieken te werken wat je als developer natuurlijk graag wilt. Verder vind ik het heel fijn dat ik regelmatig op het kantoor van Maxdoro mijn collega’s zie en spreek en daarbij een hechte band heb met mijn werkgever."

 

Heeft u een vraag of opmerking?

Neem gerust contact met ons op! Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur.

  • Vergeet uw naam niet
  • E-mailadres is verplicht
  • Waarmee kunnen we u helpen?