Artikelen over Flutter

Wat wij lezen over Flutter

Bij Maxdoro werken we nu al een tijdje met Flutter. We zijn enthousiast over de nieuwe toolkit van Google, waarmee in een recordtijd mooie native interfaces voor iOS en Android ontwikkeld kunnen worden. We ontdekken veel zelf, maar halen onze inspiratie ook elders vandaan. Dit willen wij graag met jullie delen, dus zetten we de tien beste artikelen die we over Flutter hebben gelezen op een rijtje.

1.Flutter release preview 2

Nog voor dat de 1.0-release van Flutter uitkomt op 4 december, stond de toolkit al in de top-50 van actieve software op GitHub. Steeds meer ontwikkelaars ontdekken Flutter. Een goede reden om te bekijken wat het Flutter-team van Google te vertellen heeft. In dit artikel lees je alles over de Flutter release preview 2.

FLUTTER RELEASE PREVIEW 2: PIXEL-PERFECT ON IOS

2. Waarom Flutter?

Als toolkit is Flutter ‘the new cool kid on the block!’. Daarom is het logisch dat veel bedrijven geïnteresseerd zijn om met Flutter te werken. Tegelijkertijd is er ook de voorzichtigheid, want wat als het helemaal verkeerd uitpakt? In dit artikel van Forbes worden bedrijven geïnterviewd die het aandurfde om de sprong te wagen.

GOOGLE FLUTTER: WHY CTO'S SHOULD PAY ATTENTION TO IT

3. Hoe beginnen met Flutter?

Wij kunnen ons voorstellen dat je op dit punt al nieuwsgierig bent geworden naar Flutter. Maar hoe begin je? Flutter zelf beweert dat het programmeren met deze software eenvoudig is. In een blog op pspdfkit.com wordt stap-voor-stap uitgelegd waarom Simone Arpe Flutter is gaan gebruiken.

HOW I GOT STARTED WITH FLUTTER

4. Overschakelen op Flutter

Gary Hunter vertaalde de Easy Diet Diary-app naar Flutter. Dat ging hem beter af dan verwacht. In dit verhaal vertelt hij zijn ervaringen. Wat betekent het om grote apps om te zetten naar Flutter? En hoe bevredigend zijn de resultaten?

PORTING A 75.000 LINE NATIVE IOS APP TO FLUTTER

5. Flutter apps in productie

Een aantal grote bedrijven, zoals Alibaba, heeft inmiddels al apps gebouwd met Flutter. In dit artikel lees je hoe de app van de bekende broadway-musical Hamilton met Flutter wordt gemaakt. Wat zijn de belangrijkste stappen die genomen moeten worden om een flutter-app te produceren?

GOING LIVE WITH FLUTTER

6. Een Single Code Base gebruiken voor meerdere platforms

Het voordeel van hybride apps is dat de mogelijkheid om hoogwaardige apps voor iOS en Android te ontwikkelen op basis van één code. In theorie zou er veel tijd (en dus geld) bespaard kunnen worden. Is dat echt zo? In een blog schrijft ontwikkelaar Pedro Moreno of zijn ervaringen met Flutter en inspireert hij andere techbedrijven om hvoor hun volgende project ook voor de toolkit te kiezen.

HOW WE BUILT AN AWESOME APP WITH FLUTTER IN 4 MONTHS

7. De voor- en nadelen van Flutter

Over Flutter zijn al veel positieve blogs en artikelen geschreven. Met de toolkit kunnen snel apps voor Android en iOS worden ontwikkeld. De verwachting is dat dit veel tijd en geld zal besparen. Voordat je zelf met een app overstapt naar Flutter, is het verstandig om de voor en nadelen van de toolkit op een rijtje te zetten.

FLUTTER: PROS AND CONS FOR SEAMLESS CROSS PLATFORM DEVELOPMENT

8. Flutter & CI/CD

Testen is een onlosmakelijk onderdeel van ieder mobile project. Dit artikel geeft een uitgebreid overzicht waarom CI/CD geïmplementeerd moet worden en hoe deze ingezet kunnen worden voor ieder flutter-project.

CONTINUOUS INTEGRATION AND DELIVERY FOR FLUTTER APPS

9. Flutter en Widgets

Bij Flutter draait het om Widgets. In dit artikel wordt beschreven hoe je succesvol widgets kan testen en deze kan gebruiken in goede Flutter-apps.

TESTING TIDBIT #2 - WHY DOES USING IMAGE.NETWORK CRASH WIDGET TESTS?

10. Flutter UI-uitdagingen

Deze website geeft voorbeelden van een uitgebreide code die zijn gebruikt om de BMI-calculator van Johnny Vino om te zetten in Flutter.

MBI CALCULATOR IN FLUTTER

 

Heeft u een vraag of opmerking?

Neem gerust contact met ons op! Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur.

  • Vergeet uw naam niet
  • E-mailadres is verplicht
  • Waarmee kunnen we u helpen?