Flutter Live

Maxdoro aanwezig bij Flutter Live in Londen

Vorige week is in het Science Museum in Londen Flutter Live georganiseerd. Maxdoro was aanwezig tijdens dit exclusieve event en zag hoe de eerste versie van Flutter werd georganiseerd.

Onze Flutter-expert zag hoe tijdens dit event in het Science Museum de eerste stabiele versie van Flutter aan het grote publiek werd getoond. Sinds de laatste beta van flutter zijn er bug fixes en verbeteringen doorgevoerd.

Zo biedt Flutter 1.0 een developer preview voor het tonen van webviews en Google Maps. Beiden worden ondersteund door PlatformViews. Dit zijn widgets die het mogelijk maken om native views van Android en iOS in Flutter te tonen. Het uiteindelijke doel van Flutter is om het ontwikkelen van apps beter, sneller en leuker te maken.

Meer dan Google

Tijdens Flutter Live wel duidelijk dat er niet alleen door Google volop ingezet wordt op Flutter. Zo toonde Square tijdens het event zijn SDK voor Flutter en liet Nevercode een ondersteuning zien voor hun continous integrations en delivery tools voor mobiele apps.

Daarnaast presenteerde 2Dimensions de tool Flare voor Flutter. Met Flare kan op een eenvoudige en simpele manier grafische animaties gemaakt worden. De animaties kunnen direct vanuit Flare geëxporteerd worden naar Flutter.

Hummingbird

Google Benadrukt dat het zich met Flutter primair richt op mobiele apps, maar dat zij ook veder kijken naar andere mogelijkheden. Zo werd getoond dat Flutter op een Raspberry Pi. Ook bleek de gehele presentatie van Flutter Live te zijn gemaakt in de Flutter app.

Aan het einde werd duidelijk dat Flutter meer kan zijn dan alleen een toekomst voor mobiele apps. Tot ieders verbazing werd er aan het eind van het even ook een teaser getoond van Hummingbird, een variant van Flutter voor het web.

 

Heeft u een vraag of opmerking?

Neem gerust contact met ons op! Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur.

  • Vergeet uw naam niet
  • E-mailadres is verplicht
  • Waarmee kunnen we u helpen?