Kennissessie Maxdoro

Kennissessie over Flutter prikkelt medewerkers Maxdoro

Bij Maxdoro zijn we driven to explore. Wij geloven dat we groeien door onze kennis met elkaar te delen. Daarom organiseert Maxdoro op regelmatige basis voor zijn medewerkers en relaties een kennissessie. Deze hebben als doel om onze vakmensen kennis te laten maken met technische ontwikkelingen. Tijdens de laatste sessie ging de discussie over de nieuwste technologieën in mobile development: Flutter en Instant Apps.

De presentatie over Flutter werd gegeven door Android Developer van GDG Nederland die erg enthousiast over de software. Hij vertelde de aanwezigen tijdens de sessie hoe hij in aanraking is gekomen met Flutter, en wat volgens hem de grote voordelen zijn. Ook zei ook dat hij verwacht dat Flutter een grote impact gaat hebben op app development.

"Ontwikkelaars hebben de gewoonte om dingen complex te maken, maar met Flutter verdwijnt deze complexiteit", stelde de developer. "De software is in tegenstelling tot andere SDK’s een gebruiksvriendelijke tool, die gemakkelijk te leren valt. Je ziet dat het binnen de community wordt opgepakt en dat veel mensen er mee experimenteren."

Discussie

De medewerkers van Maxdoro luisterden tijdens de kennissessie aandachtig naar de presentatie. Zij gingen dan ook graag met hem de discussie aan over Flutter. Zo vroegen zij zich onder meer af of Flutter wel ingezet kon worden voor de producten van Maxdoro, omdat het nu nog een bèta versie betreft.

De developer kon zich wel in deze opmerking vinden, maar vertelde dat onder meer grote bedrijven als Alibaba en Google AdWords hun app met Flutter hebben gemaakt. "Het zegt iets over de software dat deze bedrijven het al durven te gebruiken."

Instant Apps

De sessie werd afgetrapt door Maxdoro-developer Richard de Bruine. Eerder dit jaar heeft hij bij Maxdoro zijn afstudeeronderzoek gedaan over het toepassen van Android Instant Apps in de producten van Maxdoro. Tijdens zijn presentatie lichtte hij zijn bevindingen uit het onderzoek toe.

Ben jij ook een voorloper op het gebied van mobile development en wil je samenwerken met gelijkgestemde collega’s? Of wil jij net als Richard een afstudeeronderzoek doen over de nieuwe technologie in mobile development? Neem dan contact op via de jobs-pagina van Maxdoro. Misschien weet jij ons dan wel te prikkelen tijdens de volgende kennissessie.

Heeft u een vraag of opmerking?

Neem gerust contact met ons op! Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur.

  • Vergeet uw naam niet
  • E-mailadres is verplicht
  • Waarmee kunnen we u helpen?